Norme generale de redactare a lucrărilor incluse în Studii eminesciene
-
Textul va fi transmis pe adresa ilie_moisuc@yahoo.com în format editabil (.docx sau .doc).
-
Textul va fi redactat în format TIMES NEW ROMAN, caractere de 12 la un rînd, CU DIACRITICE.
-
În antet se va menÅ£iona adresa de email a autorului.
-
Înainte de titlu lucrării se vor menÅ£iona, în colÅ£ul din dreapta, prenumele ÅŸi numele autorului, localitatea ÅŸi anul de studii (Irina Popescu, BucureÅŸti, Anul I).
-
Numele, titlul ÅŸi subtitlurile, bibliografia, toate se scriu cu caractere normale (NU CU MAJUSCULE), respectînd, fireÅŸte, regulile privind scrierea cu literă mare.
-
ReferinÅ£ele se fac ÎN TEXT sub forma NUMELE AUTORULUI, ANUL APARIÅ¢IEI CÄ‚RÅ¢II ÅžI PAGINA/PAGINILE (Călinescu, 1969: 123), (Ibidem: 146) etc.
-
Notele de subsol se folosesc DOAR pentru comentarii, nuanţări etc. Dacă se face o trimitere la un autor în nota de subsol, se va folosi acelaÅŸi mod de trimitere – de exemplu: (cf. Lovinescu, 1983: 223-233). Se pune punct la sfîrÅŸitul fiecărei note de subsol.
-
EvidenÅ£ierea titlurilor din opera eminesciană se va face prin bold+italic (Luceafărul, Memento mori). Versurile se vor cita unele după altele: „Ce ÅŸopteÅŸti atît de tainic,/Tu izvor de cînturi dulci?”
-
Bibliografia va avea următoarea structură: PRENUME, NUME, ANUL APARIŢIEI, TITLUL, EDIŢIA, TRADUCERE (unde este cazul), EDITURA şi LOCUL: Mariana Neţ, 1989, O poetică a atmosferei, Editura Univers, Bucureşti.
-
La sfîrÅŸitul lucrării se vor adăuga, în limba engleză, tiltul lucrării, un rezumat de 10-15 de rînduri ÅŸi 5 cuvinte cheie.